Aleksanteri Suuren jalanjäljillä

[[split]]

Aamubussi Belgradista Makedoniaan kesti noin 12½h luvatun 10h sijaan. Semmoista.

Makedoniasta tulee ensimmäisenä mieleen Aleksanteri Suuri. Aleksanteri on siis yksi historian menestyneimmistä sotamiehistä, ja jonkin perversion mukaan hän nimesi kaikki perustamansa kaupungit Alexandrioiksi.. Aikoinaan valtakunta oli kutakuinkin näin suuri:


 

Paljon on siis muuttunut vuosien varrella. Aleksanterin preesens ei näy kuitenkaan Skopjen katukuvassa millään lailla. Liikenteessä ei tunnu olevan sääntöjä, sillä mopoilijat ajelevat jalkakäytävillä ilman kypärää, jonka lisäksi autoteillä näkyy toisinaan aasien vetämiä vankkureita..

Skopjesta ei rehellisesti sanottuna jäänyt paljoa käteen, sillä edellispäivien bussimatkat saivat hartiat sekä niskan jumiin, ja tämä yhdistettynä jatkuvaan passiiviseen tupakoimiseen aiheutti mukavan päänsäryn pariksi päiväksi. Kokeiltiin lähigrilliltä vielä hampurilaista, joka paisteltiin hiiligrillillä, mutta lopputulos oli huono. Hostellin sänky sekä wc tulivat hyvinkin tutuiksi. Päätettiin "palata sivistyksen äärelle" yhtenä iltana, ja mentiin syömään McDonaldsiin. Ilmastoitu ostari, Bic Mac ateria, Mc Nugetit ja McFlurry tekivät oikeasti hyvää, sillä parin viimeisen päivän aikana on tullut syötyä niin paljon kebabia sekä tupakoitua passiivisesti että alkoi jo tekemään pahaa..

Noo, ehdittiin me kuitenkin käydä Matka nimisellä järvellä ihailemassa maisemia hetken aikaa. Patikoitiin jonkin aikaa mutta jäätiin paistattelemaan päivää maisematuoleille sillä opasteet olivat melko kehnoja. 

 Lähdetään tänään jatkamaan matkaa, ja linnankukkulalta näki ihan hyvin mihin päin sitä pitää mennä:

Jos Makedoniaa pitäisi kuvailla, kommentoida tai kehua, niin pitänee sanoa ainakin seuraavat asiat:

  • Hintataso on edullinen
  • Paikallisten nauttima tuoreista sitruunoista tehty limonaati on mainiota
  • Skopje on pääkaupungiksi todella rauhallinen 
  • Kerjäläisiä täällä tuntuu olevan yllättävän paljon
  • Kulkuyhteydet ovat nihkeät

Tänne voisi silti tulla uudelleen, koska hostelli oli aivan mainio, jonka lisäksi Ohrid järvellä olisi mukava käydä..

  •