Lissää vastoinkäymisiä. Nuuui.

[[split]]

Keskiviikko 27.7

 

Tultiin takas Splitiin. Hostelli oli lähellä satamaa. Päästiin hostellille, ja se vaikutti siistiltä. Onneksi.

Maksettiin ja lähdettiin kävelemään ympäri kaupunkia. Kaupungin keskellä on Diocletian Palatsi. Hieno mesta. Harmi, että se oli täynnä krääsämyymälöitä. Turismin raiskaama. Ei viihdytty. Mentiin pois. Käveltiin vähän ympäri ämpäri. Mentiin rannan lähelle kahvilaan oluelle. Nähtiin kolari. Skootterikuski tuli ilman kypärää auton konepellin yli. Tai toisinpäin, ei tiedetty kenen vika. Onni onnettomuudessa. 

Torstaina 28.7 pelataan futista. Kuninkaallinen Fulham tulee NFK Splitin vieraaksi. Lähettiin ettimään lippuja. Kesti hetken. Löydettiin ne kuitenkin mutkan tai kahden kautta. Selekiä lippuluukku? 

Tultiin hostellille ja alettiin oottaan treffejä. Niin. Sovittiin couchsurfing.org kautta treffit yhden paikallisen opiskelijan kanssa. Hän lupautui esittelemään vähän kaupunkia, ja illalla tarkoitus oli mennä kuuntelemaan paikallista musaa livenä. Laitettiin aamulla tekstari ja kysyttiin missä tavattais. Venailtiin. Odotettiin. Mitään ei kuulunut. Olikohan jotain tapahtunut? Luu jäi käteen. Ain hävii. Aamulla kävi ilmi, että kaikessa yksinkertaisuudessaan tekstiviestit eivät olleet menneet perille. Mikähän NMT verkko täällä on? No, illallahan tuli näläkä, niin mentiin syömään. Mentiin raflaan. Tilattiin listalta se ainoa annos mitä ei tänään saanut. Nuin. Otettiin mixed grill kahdelle - eli helekatisti lihhaa. Tilattiin perunamuusia kylykeen. Sitäkään ei saanut. Taas hävittiin. Tilattiin myös yhdet rakit alkupalaksi - ne oli taskulämpimät. Helevetti.

Ruoka oli hyvvää. Mentiin takas hostellille nukkummaa. Pari nuorta engelsmannia (tyttöjä) pelas juomapeliä votkalla. Ei näin.

Herättiin keskellä yötä. Kaksi daamia stormaa sisälle. Ensimmäinen menee purjoamaan äänekkäästi vessaan, toinen heistä tulee dormiin huutaen ja laittaen valot päälle. Kiitti vitusti! Huutava daami menee pitelemään varmaan kaverinsa hiuksista. Ovi jäi auki. Purjoaminen jatkuu. Läimäytin oven kiinni. Lujaa. Vittu.

Torstai 28.7

Daamit on aamupalalla rapuloissaan. Teki mieli sanoa, että sillä se lähtee millä se on tullutkin. Hähä! Mentiin kauppaan ostamaan aamiaista. Lihatiskillä joku mies tilas siivuja muhkeasta kinkusta. Otettiin sammaa. Otettiin kananmuniakin. Kunnon aamiainen - namnam!

Takas hostellille. Hostellilla on hella, mutta ei pannuja tms., koska keittiössä ei ole ilmanvaihtoa. Nui. Nyt jäi kananmunat paistamatta. Lisäksi kinkku olikin jotain D luokan lauantaimakkaraa. Helevetti. Santtu laitto kananmunat uuniin. Räjähtivät sinne. Perkeles.

Suunniteltiin tulevia päiviä. Mentiin hakemaan kuitenkin eka bussiliput illan peliin. Ostettiin edestakaiset bussiliput kun olivat halvemmat. Kysyttiin hostellin henksulta miten päästään stadikalle johon on noin 30 min matka bussilla. Setvittiin bussiaikatauluja noin tunti. Lopulta paikannettiin stadikka kartalta. Lähdettiin matkaan vain sillä tiedolla, että bussi #35 menee oikeaan paikkaan, ja että pelin jälkeen on tunti aikaa kunnes se kuljettaisi meidät takaisin. Bussilaiturilla oli kymmenkunta engelsmannia. Korjaan. 7 engelsmannia, joista 3 juopotteli. Kaverit lantrasivat votkaa appelsiinimehuun bussissa kun se liikkui. Nui. Perus turisti. Helevetti. Yhtäkkiä joku polttaa röökiä. Kuljettaja pysäyttää. Kuljettaja repii rinnuksista röökiä polttavan miehen ulos. Turvallinen olo. Loppumatka oltiin hiljaa.

Päästiin paikan päälle. Kuljettaja jätti meidät tienposkeen. Sanoi, että bussi tulee toisesta suunnasta tähän klo 22:25. Kiitos! Hyvillä mielin matsiin! Oltiin NFK Splitin fanikatsomon vieressä. Komiasti pojat piti meteliä. Fanit oli ajatellu vetävänsä banderollin katsomoon alkuvihellyksen ajaksi. Ei oikein onnistunut, kuten tämän kuorojohtajan naamasta voi päätellä:

John-Arne Riise ei ollut pelipäällä.

Peli oli ja meni, Split hallitsi, mutta maalit puuttuivat. Tuli säkkipimeää. Mentiin etsimään bussipysäkkiä. Löydettiin pysäkki. Odoteltiin siellä. Kartat oli ja kaikki. Bussi oli 30 min myöhässä. Luovutettiin. Vittu. Tyhjä arpa. Taksilla kotiin. Mentiin läheiseen raflaan pyytämään, että soittaisivat taksin. Yksi tarjoilija lupasi heittää meidät takaisin - oli menossa samaan suuntaan, ja arveli, että taksi on ryöstöhintainen. Istuttiin odottamaan. Samalla bussi ajaa esiin. Pysähtyy keskellä tietä, jossa ei ole mitään bussipysäkkiä. Jengiä tulee ulos. Bussi jatkaa matkaa. Vittu. Odotetaan 10min. Bussi tulee takaisin?! Jättää taas jengiä tienposkeen - mikä ihme näitä ihmisiä vaivaa? Bussit pysähtyy bussipysäkeillä jumasviidu! Odoteltiin. Lähettiin sitten kaverin kyytiin. Juteltiin futiksesta. Kaveri tykitteli 80km/h kun rajoitus oli 40km/h. Siis vuoristoisella tiellä. Päästiin turvallisesti kotiin. Onneksi. Meni vain 2½h päästä hostellille matsin jälkeen. nUUI.

Hostellilla alko vituttamaan. Joku oli laittanut oven lukkoon turvalukolla. Ei meinattu päästä sisään. Sisällä oli myös kreisibailut menossa. Odoteltiin vartti, kunnes joku päästi meidät sisään. Bileet jatku varmaan johonkin klo 01 asti. Lähdettiin aamulla äänekkäästi pois.. Kroatia, täyttä kusetusta.