Tässä blogissa siis seurataan Laurin sekä Santun interrail matkaa Itä-Eurooppaan kesällä 2011...

[[split]]

Ajatus reilaamisesta syntyi varmaankin jo syksyllä 2010 kun puhuimme mitä kevät ja kesä toisi tullessaan. Santtu oli lähdössä vaihtoon Californiaan kevääksi ja arveli, että kesätyöpaikan saaminen voi olla melko mahdotonta johtuen siitä, että lukukausi loppuu jenkeissä myöhään toukokuussa, ja että paluulippu Suomeen oli kesäkuun puolivälissä. Allekirjoittanut (Lauri) taasen arveli, että kesätöiden saaminen voi olla joka tapauksessa haastavaa, ja että on sama lähteä reissuun mikäli se on mahdollista. Paiskattiin kättä päälle ja jäätiin jännittämään reissun toteutumista.

Täytin mielestäni useamman kesätyöhakemuksen kuin koskaan aiemmin, mutta silti haku ei tuottanut tulosta. Heitin maaliskuussa pyyhkeen kehään kesätöiden suhteen - olin hakenut niitä, ja ne tulisivat jos ovat tullakseen. Kevään kuluessa pettymykset seurasivat toinen toistaan - oli raastavaa huomata, että jollakin kaverilla tärppäsi kesätöiden suhteen samalla kun omat oljenkorret hupenivat kerta toisensa jälkeen - aloin henkisesti valmistautua reissuun.

Myöhään huhtikuussa sain kuitenkin puhelun Metsolta. Tuo puhelu muuttui sitten työhaastatteluksi, ja poiki minulle lopulta kesätyön. Työ oli sopivan passeli tilanteeseeni, sillä se kesti vain kuukauden, joten reissuakaan ei tarvinnut perua. Näinpä sitä sitten ollaan kohta lähdössä reissuun. Pittäis vissiin pakata. Anyway, kirjotellaan tänne epäsäännöllisen säännöllisesti, ja laitellaan varmaan vähän kuviakin teidän viihdykkeeksi.

-lauri