Prahassa voit viettää viikon loman myymällä viidet Levikset paikallisille.

[[split]]

Joku vuosikymmen takaperin. Tänä päivänä Praha houkuttelee turisteja kuin hunaja mesikämmentä. Jos Prahasta pitäisi jotain negatiivista sanoa, niin täytynee mainita se, että aina joku on tyrkyttämässä tai pyytämässä jotain. Välillä on vaikea erottaa asialliset pyynnöt turhista. Erityisesti nämä nähtävyydet ovat varma tapa päästä epämukavaan kanssakäymiseen.

Heräiltiin klo 8 ja lähdettiin nautiskelemaan historiaa kaupungille. Käytiin kääntymässä Kaarlen sillalla, joka notkui turisteista, sekä karikatyyrejä piirtelevistä kauppiaista ynnä muusta, jonka jälkeen jatkoimme Prahan linnalle. Linna on maailman suurimpia, ja tänä päivänä se generoi muhkeat tulot pääsymaksuista ynnä muusta.

Ahdistuimme lievästi parveilevista turisteista, jotenka suuntasimme Tescon markettiin hakemaan piknikiä varten ruokaa. The Lonely Planet (TLP) opas vinkkasi, että Vyšehrad nimisen linnan läheisyydessä on mukava paistatella päivää piknikin merkeissä. Nälkä yllätti ennen perille ehtimistä, ja nautimme ruoat läheisessä puistossa. Vyšehradin linna oli rauhallinen, jylhä, ja mielestämme tuhat kertaa parempi kohde kuin Prahan linna. Kiertelimme muureja pitkin koko rakennuksen, ja nautiskelimme muutaman maiseman.

Käveltiin illan päälle takaisin hostellille, ja lähdettiin paikalliseen panimoravintolaan syömään. Ruoka ei tällä kertaa ollut erityisen hyvää, mutta tulipa kokeiltua nokkosolutta ja samppakaljaa gulashin kanssa. Ruoasta köyhdyttiin noin 10€.

Santtu oli katsellut TLP:stä muutaman baarin, jotka ovat kauemapana vanhasta kaupungista. Eksyimme sattumalta paikalliseen puistoon, johon oli pystytetty kesän kunniaksi suuri olutteltta, joten eihän se auttanut kuin nauttia 40 korunalla huurteiset matkaoluet. Lopulta pääsimme Bukowski nimiseen baariin, jossa kokeilimme paikallista kuuluisuutta, eli Becherovskaa, sekä Cai Pirinhaa missä taisi olla hieman enemmän alkoholia kuin 4cl.. Tapasimme baarissa myös kolme naispuolista vaihtaria, jotka osoittautuivat humanisteiksi. Tiedä häntä, että kohtasivatko stereotypiat kyltereistä ja muista opiskelijoista, mutta ei tultu oikein juttuun. Terveisiä muuten tytöille jos luette tätä! Lähdettiin yhden pintaan takaisin hostellille – ehkä hyvä näin?


Keskiviikko kului säätietoja tutkiskellessa ja tulevia päiviä suunniteltaessa, jonka lisäksi kävimme pyykkäämässä. Pesulan myyjätär oli ilmeisesti pessyt elämässään yhden koneellisen liikaa pyykkiä, sillä sen verran hapan oli hänen ilmeensä kun lompsimme liikkeeseen. Ilta meni hieman erikoisemmissa tunnelmissa, sillä lähdimme valokuvaamaan iltaista Prahaa ukonilmalla. Ikävä kyllä salamoiden tallentaminen ja Kaarlen linnan integroiminen samaan kuvaan pimeällä oli hieman haasteellista, mutta nähtiinpä ainakin komeita salamoita.

Suuntaamme seuraavaksi Itä-Tsekkiin Ostravaan kuuntelemaan hieman balkania Colours of Ostrava – festarille, joten tässä hieman esimakua: http://www.colours.cz/ucinkujici/kapely/198-balkan-brass-battle