Otettiin aamuinen Eurocity juna Prahaan, joka ei maksanut reilipassilla pennin jeniä. Tarkennettakoon tässä vaiheessa, että interrail passi oikeuttaa ilmaiseen matkustamiseen taajamajunissa, sekä useimmissa intercity junissa.

[[split]]

Yöjunat sekä nopeimmat junat maksavat paikkavarauksen verran extraa. Käytännössä Saksassa ei tarvitse maksaa ylimääräistä junista. Päästiin perille 4½ tunnissa. Näppärää. 

Ensitöiksemme kävimme nostamassa sympaattisia korunoita rautatieasemalta. Täytynee todeta, että yhtenevät maksusäännöt euroopan alueella ovat enemmän kuin hyvä juttu: allekirjoittaneella meinasi seota kasetti, kun krediitit, taklaukset ja säästöt (credit, checking, ja savings..) namiskat eivät menneetkään ihan yksi yhteen kuin kotona. Ikävä oli.

Lompsittiin auringonpaahteessa hostellille, jota voisi kuvata jännäksi. Maksoimme huoneemme kortilla, jonka johdosta respatyttö teki valuuttakonversion dollareista korunoihin. Jännä arbitraasi. Netti ei pelitä, joten taijetaan pittää suut supussa. Hähä! Huoneissa on lastulevystä sorvatut kaapit tavaroiden säilytykselle, jonka lisäksi saranatkin on asennettu rakkaudella:

Päätettiin käydä syömässä tsekkiläistä ruokaa, ja kokeilimme Kolkovna – nimistä ravintolaa. Voin suositella lämpimästi kaikille! Otin kaalista & makkarasta tehtyjä pannukakkuja joita dipattiin hapankermaan, ja Santtu söi haudutettua porsasta sekä hapankaalta. Huuhdottiin ruoat alas kozelilla ja köyhdyttiin noin 220 korunaa tai vajaa 9€ per mies. Komiaa!

Käväistiin kommunistisessa museossa, mikä ei kyllä ihan vastannut odotuksia. Museo sinällänsä oli mielenkiintoinen, mutta se kertoi enemmän Tsekistä, Tsekkoslovakiasta, sekä niiden vallankumouksista, eikä niinkään kommunismista. Museo sijaitsee Mc Donaldsin vieressä, mikä voi herättää tietynlaista hilpeyttä.

Päädyttiin lopulta vielä kauppaan etsimään iltapalaa, ja suureksi iloksi todettiin, että lähikaupassa halvin olut maksaa 6 korunaa, eli noin 25 senttiä.. Santtu osti 24 korunalla eli eurolla olutta, ja maksoi sen 2000 korunalla.. kassaneiti unohti vaihtorahoista leijonanosan, jolloin Santtu tokaisi, että tästä puuttuu tonni..

-L&S