Kroatia on täynnä vastoinkäymisiä..

[[split]]

Kiersimme siis Zagrebin kautta Splitiin, junassa vierähti 15h, ja sieltä otimme lautan Brac nimiselle saarelle, jossa majailimme Supetar nimisessä kylässä. Reittivalinnasta ei sen enempää, kuin että interrail passia pitää käyttää välillä, ja että pelkästään Belgrad - Sarajevo kestää 10h junalla.. Matka meni melko leppoisasti kunnes nousimme Zagrebista lähtevään yöjunaan. Makuupaikkoja ei ollut, tai ne olivat myyty loppuun, joten löysimme itsemme kuuden hengen hytistä, jossa istutaan vastakkain. Järjestelyn huono puoli on se, etteivät penkit kallistu - nukkumisesta ei tullut oikein mitään.

Maanantai 25.7

Sitten niistä vastoinkäymisistä:

Otettiin lautta saarelle ja käveltiin hostellille. Odotetaan aulassa laukkujen kanssa. Respatyttö ei kysy ketä ollaan kun meni ulos röökille. Toinen respatyttö tulee. Maksetaan. Respatyttö laskee: 175 * 0,9 = 165. Nuin. Ei menny jenit tasan. Piti vaatia oikaisua. Kysyttiin aamupalamahdollisuuksista kaupungilla. Kuulemma jostain sai munia ja pekonia. Eivät tietäneet tarkkaan. Haettiin LIDL:stä aamupalat. Sitte meille sanottiin, että menkää ylös huoneeseen x. Mentiin. Käytiin suihkussa, tehtiin aamupalat ja nukuttiin päiväunet. Herättiin. Mietittiin, että aika outo huone kuitenkin. Mentiin kysymään asiasta henkilökunnalta. Kertoivat, että oltiin menty jonkun ihmisen asuntoon, joka on samassa kiinteistössä ku hostellissa. Nui.

Pyydettiin avainta meidän huoneeseen (private), koska siellä ei ollut lukkokaappeja. Niitä ei kuulemma yleensä anneta. Nui. Tavarat turvassa jne. Lopulta saatiin avain. Hostellin manageri sanoi "try this one, I am not sure". Olihan se oikea avain. Ei tainnu olla kaikki inkkarit kanootissa tällä jätkällä. Nii. Tottakai edellisenä iltana oli joku paikallinen juhlapäivä. Koko hostelli tuoksui ja näytti siltä, että siellä oli vietetty Pohjolan Pitoja. Hienoa. Henkilökunta ei näköjään jaksanu siivota juhlia.

Mentiin biitsille ottaa aurinkoa. Uitiin kans. Vesi oli suolaista. Silmiä kirveli. Tultiin hostellille. Mentiin LIDL:n hakemaan evästä. Otettiin leipää ja halapaa kinkkua, koska keittiössä ei ollut mitään millä olis ruokaa voinu tehä. Ei sillä että oltais haluttukaan. Chernobilistähän tämä reaktori on:

Tultiin takas. Henksu grillaa meheviä pihvejä keskenään pihalla. Nui. Ei oltais haluttukaa syödä pihivejä. Vejettiin leivät ja mentiin nukkumaan. Tais väsyttää, ku klo 02 hostellilla oli bailut, mutta ei herätty.

Tiistai 26.7

Herättiin. Syötiin lidlin eväitä. Taas. Pidettiin sadetta hostellilla. Hieno ilima. Mentiin ulos. Ajateltiin vesihiihtää. Oli kallista. Ei menty. Lapsia kuoli. Mentiin pelaamaan tennistä. Santtu vei 3-0. Ain hävii. Tultiin hostellille suihkuun. Suomessa vedet vedeltäis suihkun jälkeen lastalla viemäriin. Täällä lattialle heitetään läjä pyyhkeitä. Fiksu systeemi. Kysyttiin onko grilli tänään tulilla. Vastaus oli, että on, jos etsitte omat hiilenne. Nui. Kiitos. Haetiin taas jotain einespaskaa lidlistä. Nukuttiin yö hyvin ja lähdettiin aamulla ekalla lautalla helevettiin saarelta. Saamarin engelsmannit ja turistirysät.